Atletico deklasirao najveće iznenađenje prvenstva

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.03.19. | 22:38

Vrijedna gostujuća pobjeda i bijeg od gradskog rivala.

Atletico Madrid nastavlja bježati gradskom rivalu u Primeri. U 29. kolu, Rojiblancosi su u gostima pobijedili najveće iznenađenje prvenstva, Alaves (uz četvrtoplasirani Getafe) ,rezultatom 4-0. Time su momci Diega Simeonea, barem nakratko, pobjegli Real Madridu na 5 bodova razlike, ali Kraljevski klub svoju utakmicu ovog kola mora tek odigrati.

Utakmica je bila jednosmjerna ulica od samog starta. Antoine Griezmann je u 5. minuti asistirao Saulu Niguezu na lijevoj strani, a španjolski reprezentativac snažnim udarcem ljevicom iskosa gađa kroz noge vratara Pacheca za 1-0.

Nije se dugo čekalo na povećanje vodstva 'Atleta'. Koke je pronašaso Diega Costu, koji s dvadesetak metara odapinje bombu za 2-0. S tim rezultatom otišlo se na odmor, a u nastavku je u igru ušao i 'odbjegli' hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić u 62. minuti. Ipak, tri minute ranije, prije nego je zamijenio Alvara Moratu, Španjolac je zabio gol na asistenciju Thomasa Lemara, a jedan drugi Thomas stavio je točku na i večerašnje sjajne partije druge momčadi prvenstva.

Koke je upisao drugu asistenciju, kada je dao povratnu loptu na dvadesetak metara od gola. 25-godišnji Ganac namijestio je loptu na desnu nogu i sjajnim udarcem očistio paučinu u gornjem lijevom kutu suparničkih vrata.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">4 - <a href="https://twitter.com/atletienglish?ref_src=twsrc%5Etfw">@atletienglish</a>&#39;s Antoine Griezmann is the fourth <a href="https://twitter.com/LaLigaEN?ref_src=twsrc%5Etfw">@LaLigaEN</a> player to reach double figures for both goals (18) and assists (10) this season in all competitions, after Lionel Messi, Luis Suarez and Pablo Sarabia. Critical. <a href="https://t.co/fXCVqjLpPJ">pic.twitter.com/fXCVqjLpPJ</a></p>&mdash; OptaJose (@OptaJose) <a href="https://twitter.com/OptaJose/status/1112088564806963200?ref_src=twsrc%5Etfw">March 30, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Reuters)


Tagovi

Thomas ParteyAntoine GriezmannSaul NiguezAlvaro MorataDiego Costa

Ostale Vijesti