vijest

0

Prodavao lažne dionice Dinama

26.06.2017 15:38 | Germanijak

Zagrebački klub prijavio prevaranta.

Veličina slova A A A

S raznim načinima pokušaja prevare se susrećemo svakog dana, ali nepoznati hrvatski državljanin je novac odlučio zaraditi na uistinu zanimljiv način.

Naime, on je prodavao lažne dionice Dinama, a nakon što su u 'Modrom' klubu čuli za ovaj pokušaj prevare, odlučili su povući zakonske mjere, a o svemu su objavili priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

„Ovim putem obavještavamo javnost o prijavi koju je GNK Dinamo podnio protiv 42-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osmišljavanja načina prijevarne prodaje 'dionica' GNK Dinamo.

Naime, vodeći se javno prezentiranim namjerama uprave GNK Dinamo da provede privatizaciju kluba, 42-godišnjak je služeći se lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu veći broj osoba (konačan broj još nije utvrđen) koje su mu na raspolaganje stavile veliki novčani iznos.

Smatramo da ne treba posebno naglašavati činjenicu da privatizacijski postupak nije pokrenut na način da bi ikakve legalne dionice GNK Dinamo bile na tržištu.

Kako bi prevara bila sofisticiranija, osoba je osmislila lažnu internetsku stranicu s koje je, u ime GNK DINAMO, komunicirao s kupcima 'dionica' obećavajući im deseterostruki profit. Kao garanciju isplate ovjeravao bi izjavu kod javnog bilježnika u kojoj bi naveo garanciju zarade i povrata novca u slučaju da se to ne dogodi. U nekoliko navrata je kupcima isplaćivao manje novčane iznose, sve na ime ostvarene 'dividende'.

Odmah po saznanju ovih informacija, uprava GNK Dinamo pismeno je obavijestila PU Zagrebačku te je pokrenuto kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem prevaranta te njegovim privođenjem u istražni zatvor.

GNK Dinamo i ovim putem poziva građane koji su žrtve ovog kaznenog djela da se jave nadležnoj policijskoj upravi radi nastavka kaznenog progona protiv osumnjičenog prevaranta“, priopćili su iz Dinama.

(Foto: Pixsell)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka