vijest

0

Kakva čast: Mandžukić sjedi na „prijestolju“ u Juveovoj svlačionici

04.02.2018 16:15 | Germanijak/A.V.

Ono kad ti slavonski Đilkoš dođe u klub i u tri sezone postane gazda…

Veličina slova A A A

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić prije tri godine stigao je u Torino i potpisao za Juventus. Imao je tad već 28 godina i činilo se kako u Staru damu ide odraditi još par godina karijere, dodati talijanske trofeje u svoj rezime i polako se pripremiti za mirovinu, no dogodilo se upravo suprotno – čovjek je ušao u novu mladost, u te tri sezone pokazao više nego u zenitu karijere igrajući za Heynckessov Bayern i potpuno zaludio sve živo u najvećem gradu na talijanskom sjeverozapadu.

Zapravo, kad prođete polovicu autostrade Milano-Torino, sve zapadnije od te točke puno je klinaca koji ganjaju loptu po lokalnim pašnjacima s Mandžukićevim dresom na leđima. Đilkoš je u samo tri godine osvojio Italiju i dobiva počasti kakve nije dobivao nikad u karijeri.

Trenutak koji je obilježio njegovu karijeru u slavnom Juventusu svakako je bila golema koreografija koju su mu posvetili najvjerniji tifozi Stare dame prije nekoliko mjeseci uoči utakmice protiv Barcelone. Taj spektakularan trenutak i dolazak jednog od najvećih klubova u modernoj nogometnoj povijesti na Juventus Stadium iskoristili su kako bi preko cijele tribine razvili transparent „Ratnici među ljudima“ i veliku Mandžukićevu sliku u standardnoj „Vierijevskoj“ pozi s rukama na ušima dok slavi golove.

Upravo taj ratnički duh jako je dobro sjeo među juventusovim najvjernijima i ispred njega na tribinama Juventus Stadiuma jedino je ime legendarnog Gianluigija Buffona ispred Mandžinog. Otprilike ta hijerarhija vrijedi i u svlačionici, a otkrio ju je jedan talijanski kolega dok je tražio dokaze vandalizma Milanovih igrača u svlačionici nakon nedavno odigranog derbija protiv Juvea.

Paolo Tomaselli iz Corriere dello Sporta ušao je u srce Juventusvog hrama, nakon pregleda gostujuće svlačionice pregledao je i domaću te otkrio nešto vrlo zanimljivo.

"Na zidovima glavnog hodnika koji vodi na teren iscrtani su svi Juventusovi trofeji, a na zidu ispisana legendarna izjava Giovannija Trappatonija o klubu: „Juve je kao zmaj sa sedam glava, odrete mu jednu, a odmah naraste druga.“," ispričao je svoje iskustvo po ulasku, a potom prepričao kako je biti igrač.

"Scena koju doživite kad zakoračite na travnjak je paklena, impresivno je kad je stadion prazan, a kamoli kad 41.500 navijača, smještenih manje od deset metara od aut-linije, urla koliko može igračima praktički ravno u lice."

"No dragulj ovog impresivnog stadiona je svlačionica u kojoj su dva mjesta izdvojena, poput dva prijestolja na kojima su nekoć sjedili kraljevi. Rezervirana su isključivo za osobite igrače, a trenutačno ih zauzimaju dva takva, jedan je Gigi Buffon, a drugi Mandžukić, koji na ostale suigrače gledaju s visoka radi ogromnog iskustva koje imaju."

Za Buffona ne treba objašnjavati zašto sjedi na tronu, ali zamislite scenu u kojoj veterani Chiellini i Barzagli, obojica stariji od Mandže i ogromne face na Čizmi, moraju gledati u našeg Slavonca kao što su gladijatori nekoć gledali careve prije ulaska u Kolosej. Ave Mandžo morituri te salutant!

 

(foto: Action Images)

 

 

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka