vijest

0

Igrači Futsal Dinama konobarili i skupili novac za kamp slijepih i slabovidnih (FOTO)

26.04.2018 10:27 | Germanijak

Humanitarna akcija zagrebačkog kluba.

Veličina slova A A A

Igrači Futsal Dinama s "tacnama" punih piva u rukama jednako se dobro snalaze kao i loptom u nogama, a jednakom lakoćom kao što zabijaju golove, odrađuju i humanitarne akcije.

Sinoć su u Harat’s Pubu Potepuh u srcu Zagrebu organizirali skupljanje novaca za udrugu Up2date, organizatora kampa za slijepe i slabovidne osobe ICC Croatia 2018 u Zadru, i to na vrlo originalan način - konobarenjem. Naime, prvotimci Futsal Dinama primili su tacne i točionik u ruke i posluživali goste u poznatom pubu, a sav prihod od prodanih piva išao je za spomenutu udrugu.

"Mi igrači se uvijek rado odazivamo svim humanitarnim akcijama i rado pomažemo, a posebno nam je drago što smo večeras mogli organizirati ovu akciju i pomoći slijepim i slabovidnim osobama. Neki od nas su znali već konobariti, a neki su tek učili, ali obzirom da nismo prolili niti jedno pivo, možemo reći da nam je išlo dobro", kazao je Davor Kanjuh, igrač Futsal Dinama.

Predsjednik kluba Matija Đulvat najavio je kako je ovaj događaj, osim prilike da se navijači i igrači podruže uoči zadnjeg kola prvenstva prije početka doigravanja u petak u 20 sati protiv Makarske, i najave zanimljivog turnira koji Futsal Dinamo organizira s udrugom Up2date idućeg vikenda na Jarunu.

"Iduće nedjelje organiziramo na Jarunu turnir u golbolu, paraolimpijskom sportu i pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže tamo", kazao je Đulvat.

Anamarija Belc, project manager Up2date izrazila je veliko zadovoljstvo suradnjom sa Futsal Dinamom.

"Jako mi je drago što su Centar Up2date i Futsal Dinamo ostvarili uspješnu suradnju kroz prikupljanje financijskih sredstava za međunarodni ICC kamp za mlade oštećenog vida koji će se po prvi puta održati u Hrvatskoj. Kamp postoji već 25 godina, održava se svake godine u drugoj zemlji, okupi oko 150 sudionika, mladih oštećenog vida, stručnjaka koji se bave njihovim obrazovanjem i zapošljavanjem te volontera. Mladi tijekom 10 dana kampa sudjeluju na 40-ak radionica gdje razvijaju svoje informatičke, komunikacijske i socijalne vještine da bi se osamostalili i pripremili za normalan život u zajednici", kazala je Belc.

Futsal Dinamo drugi je u prvenstvu Hrvatske s jednakim brojem bodova kao i prvi Split Tommy, a u petak u 20h igra derbi utakmicu protiv trećeplasirane momčadi Makarska Novo Vrijeme. Ulaznice su 25 kuna.

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka