vijest

0

Godinu dana gledao po utakmicu svaki dan: Najbolju odigrao Mamićev Al Ain

06.09.2018 18:51 | Germanijak/A.V.

Nogometni fanatik prije godinu dana započeo je suludi izazov i gledao po jednu utakmicu svaki dan. Posljednja je bila jučerašnji ludi susret Danske i Slovačke, a najbolja koju je pogledao bila je ona Al Aina i Al Wahde.

Veličina slova A A A

Jedan čovjek, 365 dana i pun kufer nogometa, mađarski novinar Tomasz Mortimer uspio je ispuniti svoj epski izazov koji ga je odveo na "put" oko svijeta, a da nije napustio vlastiti dnevni boravak.

Od Premier lige do La Lige, argentinske druge lige, čileanskog kupa i elitnog razreda peruanskog nogometa, Tomasz je pogledao po jednu utakmicu svaki dan u proteklih godinu dana. Zahvaljujući čudima moderne tehnologije sve su mu bile dostupne na dodir dugmeta.

„Okej, slijedećih 365 dana pokušat ću pogledati barem pouvrijeme nogometa uživo svaki dan. Od sad,“ napisao je Mortimer na Twitteru i započeo svoju suludu avanturu.

Proteklu godinu bio je zalijepljen za ekran, uglavnom u vlastitom domu, ali nogomet je gledao u kafićima, supermarketima, autobusnim postajama, u vlakovima, na parkiralištima, sve samo kako bi ispunio izazov koji si je sam postavio.

Sinoćnja utakmica Danske i Slovačke, koja je radi specifičnih događaja koji su joj prethodili i bojkota najboljih danskih nogometaša bila suluda sama po sebi, uspješno je okončala Mortimerovu nogometnu sagu.

Počeo je prije godinu dana, a 1,051 gol, 23 utakmice bez golova kasnije bez imalo žaljenja ispunio je svoju zadaću i sad će malo predahnuti od nogometa…

„Često me ispituju zašto sam uopće počeo i još nemam smislen odgovor. Valjda hir, prijatelj me upitao što mislim je li to izvedivo, a ja sam mu odgovorio: Tko zna, možda pokušam kako bih saznao. Iskreno, nisam sve dobro ni promislio, ali kad sam objavio tvit bilo mi je neugodno ne pokušati,“ ispričao je Mortimer.

Što vam je bilo najteži dio izazova?

„Radi obaveza često ne bih dolazio kući prije 22-23 sata pa sam morao gledati južnoamerički nogomet do dva ujutru. Možete zamisliti kako sam izgledao na poslu iduće jutro.“

„Također, nisam vidio prijatelje godinu dana,“ smije se, pa dodaje: „Na nekoliko festivala sam došao potpuno trijezan kako ne bih zaboravio pogledati nogometnu utakmicu kad dođem doma.“

„Nekoliko puta sam zamalo odustao pomislivši „koja glupa ideja“, ali na kraju mi je drago što nisam. Najbolja utakmica koju sam pogledao je El Clasico Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Ain – Al Wahda, koja je završila 6:2.“

Ispada kako mu je najbolji nogomet prikazala momčad koju trenira Zoran Mamić, čiji klub je imao 2:0 i čovjeka više nakon 20 minuta, ali gosti su se vratili u dvije minute. Mamićevi su potom ubrzo vratili dva gola razlike i priuštili Mortimeru najboljih 90 minuta nogometa u ukupno 32,850 plus sudačka nadoknada koliko ih je pogledao u prošlih godinu dana.

(foto: Twitter)

 

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka