vijest

0

Evo što su uveli u Football Manager 2018: Nove pozicije, bolji skauting i dinamika (VIDEO)

11.10.2017 10:20 | Germanijak

Mezzala, Segundo Volante i Carrilero odsad će biti ponuđeni u taktičkom izborniku.

Veličina slova A A A

Imate još šest tjedana da svojim suprugama, roditeljima, djeci i unucima kažete što imate jer 10. studenog izlazi Football Manager 2018. Obožavatelji ove planetarno popularne simulacije nogometnog menadžmenta sigurno taj datum imaju zaokružen na kalendaru, a dok čekaju „pravu stvar“ mogu vježbati na BETA verziji video igre koja bi trebala biti dostupna za download već kroz dva tjedna.

U suštini, BETA je već gotov proizvod, ali sa standardnim bugovima i sitnim greškicama koje će popraviti do izlaska pune verzije. Najgori ovisnici o FM-u već se lagano tresu, a kako bismo im olakšali bolove, predstavit ćemo vam nove opcije koje će se pojaviti u ovoj verziji.

Razvojni tim koji radi na igrici počeo je objavljivati videje s novim značajkama, a čini se kako je najviše preinaka napravljeno na skautingu, odnosno potpuno je redizajnirano. Cilj je bio učiniti skautiranje igrača realnijim nego što je dosad bilo, pa će analitičari podataka, kojih je danas sve više u modernom nogometu, imati mnogo značajniju ulogu nego dosad.

Uveli su novi skauting sustav, koji je mnogo precizniji jer umjesto dosadašnjih zvjezdica postojat će ocjene od 1 do 100. Ocjene će biti preciznije kako skaut stječe znanje o pojedino igraču. Moći će se igrače tražiti dugoročno po njihovim općenitim karakteristikama, odnosno moći ćete ih skautirati kratkoročno ako su vam već djelomično poznati pa ih morate još jedanput pogledati kako biste saznali nešto određeno što vas zanima.

Skauting će od sad imati i vlastiti budžet, koji će se moći mijenjati kao što se dosad moglo balansirati između budžeta za plaće i transfer budžeta. Vrste skauting paketa pokrivat će lokalne lige, kontinentalna i internacionalna natjecanja.

Spomenute analitičare podataka možete slati da prate određene igrače, a oni će vam vraćati statističke trendove koji se odnose na njihovu formu u tekućoj sezoni. Primjerice, jesu li bili osobito raspoloženi kao dodavači ili će vam posebno istaknuti kako su bili loši u igri glavom. Prostorije skauting službe moći će se nadograđivati kao što ste dosad mogli omladinski pogon ili trening centar.

 

 

Druga velika promjena bit će prozor „dinamika“ u kojem ćete imati uvid u taktičku uigranost, atmosferu u svlačionici i vlastitu potporu.

Najavljuju i veliki napredak u taktici pa će uz standardne uloge i pozicije, uvesti još neke. Primjerice, „Segundo Volante“, „Mezzala“ i „Carrilero“.

Segundo volante je veznjak koji služi kao potpora organizatoru igre, igrač karakteristika Milana Badelja u hrvatskoj reprezentaciji primjerice. Mezzala je igrač sličan Marcelu Brozoviću, koji nije tipično krilo ili treća špica u sustavu 4-3-3, nego tamo igra jer mora, odnosno zato što ne može igrati na svojoj standardnoj poziciji, a prema svojim karakteristikama ju može izvući. Carrilero je pak igrač kao Darijo Srna, nominalno bek, ali koji po potrebi može igrati i krilo, odnosno ima tendenciju istrčavati u završnicu, iako je po vokaciji obrambeni igrač.

No to je samo dijelić novih opcija koje je razvojni tim dosad otkrio, a u narednih nekoliko tjedana trebali bi ih sve predstaviti na YouTube kanalu.

 

 

(screenshot: YouTube)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka