TIPOVI DANA: Na SP-u sve iznad 2,00, moguća odluka o prvaku u Endesi

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 19.06.18. | 09:49

Tipovi dana za utorak, 19.06.

NAPOMENA: U rubrici TIPOVI DANA novinari portala Germanijak.hr iznose svoje mišljenje o utakmicama koje se igraju tog dana te daju svoje viđenje koji bi ishod mogao biti postignu na određenim parovima.

RUSIJA – EGIPAT (dvoznak+golovi, x2 i 0-2, tečaj 2,25)

Hazarderski pristup u igranju nekad je i više nego isplativ, a takav bio trebao biti i kod ovog susreta. Domaćini se sigurno neće uljuljkati u sigurnost nakon „petarde“ protiv Saudijaca, no nakon svega viđenog Egipat treba probati. Dodatna loša opcija nisu ni golovi jer se pet pogodaka Rusije neće tako brzo ponoviti, a praktički jedina prava opasnost kod Faraona prijeti od Salaha.

(Cjelokupnu najavu možete pročitati OVDJE)

KOLUMBIJA – JAPAN (pobjeda+golovi, 1 i 2+, tečaj 2,25)

Prije četiri godine u Brazilu Kolumbija je briljantan dojam iz skupine okrunila u zadnjem kolu deklasiranjem Japana s 4:1. Na pogon dvije asistencije i briljantnog gola Jamesa Rodrigueza Japanci su pregaženi, no danas se „Samuraji“ mogu nadati nečem više, ali za to im ponovno treba velika senzacija. Za njih se ipak najzanimljivija priča veže iz kvalifikacija kroz koje ih je proveo legendarni Vaha koji je izgubio stolicu zbog skandalozne izjave za azijske pojmove. Naime, nakon teškog poraza od 1:4 u Azijskom kupu Halilhodžić je i više nego pohvalio Korejance za njihovu izvedbu ne znajući da između Japana i Koreje vlada ljuto i veliko rivalstvo. Za razliku od Japanaca koji su staloženo prošli izlučni ciklus, završnica južnoameričkih kvalifikacija bila je sve samo ne mirna za Kolumbijce. Na ulazu u zadnje kolo i teško gostovanje kod direktnog rivala Perua Kolumbija je još uvijek mogla završiti između 2. i 7. mjesta. Na kraju je remi od 1:1 bio dovoljan i Peruancima i njima za prolaz jer su Paragvaj i Čile izgubili u zadnjim kolima, a zanimljivo je da je upravo Japan igrao generalku za prvenstvo s Paragvajcima koje su srušili s 4:2. To spominjemo iz razloga što je Kolumbija u predzadnjem kolu kvalifikacija doživjela infarktan domaći poraz u sudačkoj nadoknadi od Paragvaja, no ipak su nadmoćniji od Japana, a za razliku od prošlog prvenstva nastupa im i najbolji strijelac u povijesti Falcao.

POLJSKA – SENEGAL (dvoznak+golovi, x2 i 0-2, tečaj 2,10)

Dosta znakovitom prvenstvu svjedočimo što se izbornika i povijesti tiče. Senegalski trener Cisse predvodio je svoj nacionalni tim na jedinom Svjetskom prvenstvu kao kapetan do najvećeg modernog uspjeha 2002. ulaskom u četvrtfinale. Sada kao izbornik vodi svoju vrstu i zasigurno nije za otpis, a danas će možda i odlučivati o drugom putniku u nokaut fazu s Poljacima koji su uz njih najveći favoriti za prolaz uz Kolumbiju. Iako su Poljaci s vrlo dobrim dojmom okončali pripreme, zbog ozljede stožernog defanzivca Glika čak su bili primorani mijenjati formaciju jer sad igraju s četvorkom a ne trojkom u obrani. Novi šok stigao je nedavno kad se napadač Milik prilikom posjeta bazenima za delfine poskliznuo, no po najnovijim vijestima radi se tek o manjoj posjekotini te bi trebao biti spreman. Sve u svemu Senegal se danas nipošto ne smije otpisati, a posebice ne jer se Poljska na svjetsku smotru vraća nakon dva izbivanja u Južnoj Africi i Brazilu, a i tokom priprema su još u ožujku u Wroclawu poraženi od slične reprezentacije Nigerije s 0:1.

STJARNAN – IBV (pobjeda+golovi, 1 i 4+, tečaj 2,75)

Za gostujući klub interesantnog imena već znate otprije, no ovog puta u jednadžbi je i poznati nam Stjarnan. Oni su postali viralni hit nakon svojih scenskih nastupa i urnebesnih proslava golova, no još više su se proslavili u kvalifikacijama za Europsku ligu gdje su 2014. dogurali sve do zadnjeg pretkola i playoffa, no tamo je puno bolji bio Inter Milan. Nikad nisu osvojili nacionalnu titulu, ali ova bi sezona mogla biti drukčija jer su ušli u čak i blistavu formu nakon klimavog otvaranja. Trenutno su u nizu od četiri pobjede, a gosti su poraženi u zadnja dva kola te su još pali i početkom godine kod Stjarnana u Liga kupu(1:4) tako da ovdje dvojbi ne bi smjelo biti.

BASKONIA – REAL MADRID (zbroj koševa, 169,5 -, tečaj 1,85)

Ponovno smo gledali sjajnu utakmicu za vikend u kojoj je Baskonia držala kontrolu većinu meča. Ipak, već u trećoj četvrtini Real je okrenuo rezultat u svoju korist, a u zadnjem su intervalu izdržali i zadnji nalet i seriju Baskonije. Domaći danas više ne smiju izgubiti, a nimalo ohrabrujuća nisu zadnja dva poraza koje su doživjeli u Buesi od Reala na kojeg danas ipak ne bismo stavili novce. Domaći se, naime, u ovom finišu sezone u kritičnim trenucima daleko više okreću obrani, a kako ih šut za tri poena sigurno više neće služiti kao dosad danas bismo trebali gledati defanzivno orijentiranu bitku. Također, primjetno je kako je ritam pao nakon dva susreta u Madridu blizu 190 poena, a i vrijedi istaknuti kako je domaćin u tom prošlom susretu po prvi put u ovom doigravanju kod kuće primio 80 ili više poena tako da znaju što moraju raditi za pobjedu i ostanak u finalu.

P. KOHLSCHREIBER – M. FUCSOVICS (klađenje na meč, tip 2, tečaj 2,55)

Kohlija je sredinom travnja pogodila nova ozljeda zbog koje je preskočio ATP u Barceloni, a vratio se nakon skoro dva tjedna u Munchenu gdje je pao tek u finalu od sunarodnjaka Zvereva. Uslijedili su izleti u osmini finala Madrida i Rima, a zemljani dio sezone okončao je ispadanjem od našeg Ćorića u prvom kolu Roland Garrosa nakon tri seta. Protiv vrlo neugodnog Mađara Fucsovicsa, koji igra u sjajnoj formi, jedini oslonac će mu biti travnata podloga te domaći teren u Halleu. Upravo je u Halleu ostvario svoje najveće travnate uspjehe na Touru(naslov iz 2011. i finale 2008.), ali i Fucsovicsu ta podloga nije nimalo strana. Na njoj je, naime, osvojio Challenger prošle godine pobjedivši vrlo teške protivnike u engleskom Ilkleyju(Donskoy, Bolt, Millman), a iza njega je već i jedan odigrani turnir na travi u Stuttgartu prošlog tjedna gdje nije mogao preko Raonića u osmini finala.

M. RAONIĆ – Y. BHAMBRI (zbroj gemova, više od 21,5, tečaj 1,85)

Poslije ozljede koljena Raoniću je finale Stuttgarta prošlog tjedna bio najbolji povratnički turnir. Miloš je poražen tek od Federera u finalu do kojeg je stigao bez izgubljenog seta, a iako je trenutno u vrhunskoj serverskoj formi(više od 50 aseva u Stuttgartu) Indijac mu na travi može stvarati probleme. Upoznali smo vas s Ramanathanom i Gunneswaranom, no tek sad dolazimo do trenutno najboljeg indijskog tenisača Bhambrija koji je također jako dobar na travnatoj podlozi. Nakon kolonizacijskog doba i iskustva s Englezima Indijcima je travnata podloga, čini se, ostala u podsvijesti te na njoj igraju i više nego dobro kao i što se rađaju s automatskim poznavanjem dva materinja jezika. Iza Bhambrija je inače naslov u glavnom gradu Tajvana Taipeiju iz travnja gdje je zanimljivo u finalu svladao sunarodnjaka mu Ramanathana, a ovdje je u glavni ždrijeb ušao nakon pobjeda nad Wardom i Fritzom te vjerujemo da može časno pasti.

Napomena: U bet vodičima, tipovima dana, listićima dana tečajevi se možda razliku od trenutnih u ponudi jer su podložni stalnim promjenama.

(Foto: Reuters)


Tagovi

bet analizakladionicaTipovi dana

Ostale Vijesti