Tijek susreta: Hrvatska je osvojila Davis Cup

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 25.11.18. | 15:14

Veliki meč Marina Čilića.

 

Pouille - Čilić 6:7, 3:6, 3:6

3.set

3:6 HRVATSKA JE DAVIS CUP POBJEDNIK!!! Marin Čilić fantastičnom je predstavom razbio Lucasa Pouillea i donio Hrvatskoj drugi naslov najbolje teniske repreentacije svijeta. 

3:5 Hrvatski tenisač je na gem od pobjede.

2:4 Čilić je bio siguran na servisu i sada samo mora privesti meč kraju.

2:3 Marin igra sjajno. Pouille je potpuno pao te mu je Čilić oduzeo servis i sada sam servira za potvrdu breaka.

2.set

3:6 Najbolji hrvatski tenisač donio je Hrvatskoj velikih 2:0 u setovima i samo smo jedan set udaljeni od osvajanja Salatare.

3:5 Imao je Marin čak četiri set lopte da riješi set, ali sve je spasio Francuz. 

2:4 I evo ga. Prvi oduzeti servis na meču i Hrvatska je došla do kapitalne prednosti u drugom setu. Marin je puno bolji igrač na terenu.

2:3 Kao da gledamo reprizu prvog seta. Možda je vrijeme za jedan brejk, na servisu je Pouille.

1:2 U ovom setu će Međugorac prvi servirati, vidjet ćemo hoće li to igrati ulogu u kasnijoj fazi seta, kada pritisak na francuskom igraču bude veći. Zasad se uredno drže servisi, iako je Marin dva puta pritisnuo protivnika. 

1.set

6:7 Bravo Marine, imamo prvi set!! Fantastična dva poteza na servisu Pouillea kod 4:3 rezultata i sa 7:3 Hrvatska dolazi do velike prednosti. 

6:5 Domaći predstavnik osigurao je najmanje tie-break. Nadamo se da će isto poći za rukom i Čiliću u narednom gemu.

5:4 Imao je Marin još jednu break loptu, međutim Francuz je pogodio nevjerojatnu rezanu loptu. 

4:3 Iza nas su dva čista gema. Tko će prvi doći do kapitalne prednosti?

3:2 Pouille je vrlo nervozan, ima čak 12 neprisiljenih pogrešaka. Usprkos tome, rezultat je i dalje u egalu.

2:1 Oba igrača još uvijek čvrsto drže svoje servise. Imao je Hrvat jednu break loptu, ali je Pouille preživio.

1:0 Sigurno otvaranje francuskog predstavnika, izgubio je samo jedan poen

Francuski izbornik Yannick Noah se odlučio postaviti Lucasa Pouillea za meč protiv Čilića. Jeremy Chardy je ostao van sastava

* * * * * 

Francuzi žele ponoviti davnu 1939., kad se Australija uspjela vratiti nakon 0-2 prvog dana u finalu Davis Cupa, a Marin Čilić je prvi koji može rasplinuti njihove snove i ostaviti drevni rekord, skoro 80 godina kasnije, netaknut. Ako mu se ipak dogodi „zadarski Sam Querrey“, drugu meč loptu u rukama držat će Borna Ćorić. Međutim, tih 2-2 i pritisak domaćeg terena, ne želimo ni zamišljati pa krenimo redom.

 

 

Herbert i Mahut opravdali su status favorita i u napetom trosatnom meču podgirijali nade, nakon 0-6 u setovima prvog dana, da kultni pehar ostaje i ove godine u njihovom vlasništvu. U našem sastavu stvari su kristalno jasne. Prvi na teren u 13.00h izlazi Marin Čilić, a prema rasporedu od petka, Francuze bi do izjednačenja trebao pokušati dovesti Jeremy Chardy. I tu dolazimo, do osebujnog izbornika Yannicka Noaha, koji se više puta kockao s odabirom igrača, bilo da je riječ o samim pozvanima ili odabranima, a u petak što svi znamo je potpuno promašio, ne želeći pritom umanjiti odličnu igru i dominaciju naših igrača u svim segmentima teniske igre.

 

 

Izbornici imaju priliku do sat vremena prije početka susreta promijeniti najavljenog igrača i postoji velika vjerojatnost da će Noah to danas i napraviti, ali je velika odluka samo na njemu, koju će donijeti u jutrošnjem razgovoru s kandidatima. Pitanje je može li nespremni Jo Wilfried Tsonga izdržati maratonski meč, kakav se eventualno očekuje u zadnjem susretu, pa vjerojatnost Pouillovog nastupa postaje vrlo izvjesna. Pitanje je „tajminga“ i odabira protivnika, a ogromnu ulogu igra i psihološka pripremljenost. Hoće li se Noah kockati i baciti Lucasa Pouillea u vatru već protiv Čilića ili se nadati nekom čudesnom nastupu Jeremyja Chardyja pa Pouilla „sačuvati“ za Bornu Ćorića, ostaje nam samo nagađati.

 

 

Naš izbornik Željko Krajan izjavio je da očekuje danas Pouilla na terenu, ali nije želio gatati previše i hoće li za njega pripremati Čilića ili Ćorića. Na kraju krajeva, trebalo bi biti nam biti svejedno kakve probleme imaju Francuzi i naši tenisači trebaju „samo“ zadržati samouvjerenu ulogu prezentiranu prvog dana u kojem su pomeli njihove prve igrače od petka.

Želimo da vremešni rekord Australaca iz 1939. ostane nedirnut i da Marin Čilić ponovi izvrsno izdanje u užarenoj atmosferi stadiona u Lilleu. Ako baš bude potrebe, plan B imamo i scenarij je jasan, upalit ćemo teniski stroj poznatiji pod nazivom - Borna Ćorić.

PIŠE: DAMIR VEGO

(foto: Reuters)

 


Tagovi

izdvajamoHrvatska teniska reprezentacijaDavis Cup

Ostale Vijesti