Sjajan derbi Uniteda i Arsenala završio bez pobjednika

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 30.09.19. | 22:33

Fantastična utakmica na Old Traffordu.

Prvo poluvrijeme bilo je dosta tvrdo i borbeno, posebno u prvih pola sata. Praktički nijedna izgledna šansa, ali uz dosta trke i pokušaja preko krila. Sve do 29. minute golmani praktički nisu imali ozbiljnijeg posla, ali tada je Andreas Pereira izbacio Davida Luiza iz ravnoteže, s ruba 16-erca puca u lijevi kut, ali Leno sjajno brani i čuva 'nulu'. 

Sedam minuta kasnije, sjajnu je akciju stvorio Arsenal. Aubameyang je s lijeve strane prebacio na desnu gdje je bio Pepe koji je pucao po golu, ali tamo je bio De Gea na visini zadatka. Bio je to pravi uvod u furioznu završnicu poluvremena. U dvije minute vidjeli smo tri čiste šanse. Krenulo je u 43. minuti kada je Rashford izašao sam pred Lena, ali je predugo čekao i obrana Arsenala spriječila je čistu šansu. U protunapadu Arsenala, poskliznuo se Pereira, pucao je prvo Saka, De Gea odbija u stranu, natrčava Guendouzi i promašuje čistu priliku, točnije de Gea čudesno skida! Topnici zarađuju korner iz kojeg se ništa nije dogodilo, osim što je Daniel James jurnuo u kontru, pobjegao po desnoj strani, ubacio za Rashforda koji je zakasnio na centaršut, ali je uhvatio loptu, poslao povratnu na 17 metara, a Scott McTominay predivno pogađa i skida paučinu desnog gornjeg kuta gola Arsenala! Fantastičan potez škotskog veznjaka za potpuni delirij na Old Traffordu i kraj odličnog poluvremena. 

Nastavak je bio jednako dobar kao i završnih 15 minuta prve dionice. Tempo je bio odličan, a u 58. minuti vidjeli smo nevjerojatnu, kardinalnu pogrešku pomoćnog suca koji je zbog zaleđa poništio gol, da bi se ispostavilo da je pogriješio za dobra dva metra. Srećom pa je VAR intervenirao te je Aubameyang upisao pogodak za 1:1. Lijepo je prebacio španjolskog golmana na vratima Uniteda, a u šansu ga je asistencijom izbacio mladi Bukayo Saka. 

Upravo je 18-godišnji Saka dvije minute kasnije promašio čistu priliku, kada je ostao bez čuvara na povratnoj lopti u srcu kaznenotg prostora. Pucao je preko gola, a trebalo je to biti vodstvo Topnika jer se radilo o stopostotnoj prigodi. Niti pet minuta potom, uzvraćaju domaćini. Obrana Arsenala očistila je jednu loptu, ali samo do Pogbe koji je ostao sam na 16 metara, lijepo ciljao, ali prohujalo je nekoliko centimetara pored gola. U 70. minuti, nova ogromna šansa za Crvene vragove, točnije za strijelca prvog gola McTominaya. On je ostao sam nakon kornera i promašio prazan dio mreže s vrha peterca. 

Utakmica se tada malo primirila, barem što se čistih prilika tiče. Sve do nove furiozne završnice poluvremena. Prvo je na ulasku u sudačku nadoknadu Rashford opalio bombu iz slobodnog udarca, ali Leno lijevom rukom krasno skida, dok je odbijenu loptu promašio Greenwood. Odmah u sljedećem napadu, ali s druge strane, mladi Reiss Nelson imao je sjajnu poziciju s 15-ak metara, ali vrlo loše je pucao, iako bloka nije bilo. Bila je to ujedno i posljednja velika prilika, da bi na kraju završilo bez pobjednika, što je otlprilike i najrealniji ishod. 

Nakon kompletiranog 7. kola, Arsenal je četvrti na ljestvici s 12 bodova, dok je Manchester united na slaboj 10. poziciji sa tek devet prikupljenih bodova. 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

PremiershipPremier liga

Ostale Vijesti