Bivši napadač Hajduka zabio 18 golova u 21 utakmici

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.09.19. | 09:00

Forma života.

Hrvatski su igrači rasprostranjeni diljem Europe, teško da možemo naći ligu u kojoj nisu zastupljeni. Kockasta kolonija u Litvi je prilično brojna, ako uzmemo u obzir da nogoemt u zemlji košarke nema pretjerano dobar status niti ti klubovi u europskim okvirima predstavljaju bilo kakvu snagu. 

Prvi strijelac lige uvjerljivo je Tomislav Kiš, poznato ime s HNL terena. On je ove sezone zabio čak 18 komada u 21 utakmici, što ga na ljestvici najboljih strijelaca za šest golova odvaja od prvog pratitelja. Bez prevelike dvojbe, Kiš je glavni razlog zbog kojeg je njegov Žalgiris na prvom mjestu ljestvice, sa sedambodova prednosti ispred branitelja naslove Suduve, koja, doduše ima i tri odigrane utakmice manje. 

Čini se kako je na sjeveru Europe Kiš konačno našao svoje sretno utočište. Njegova karijera nije dosad išla željenim tijekom. U redovima Hajduka odigrao je 42 utakmice i zabio 9 golova uz tri asistencije, no treba reći kako je ukupno odigrao samo 1563 minute, te da je prerijetko dobivao minutažu u kontinuitetu. Uzevši to u obzir, možemo zaključiti kako je solidno koristio svoju minutažu, pogotovo jer se radilo o vrlo mladom igraču, svega 18 godina imao je u trenutku debija za Splićane.

Ipak, na Poljudu nisu imali sluha za njegov status i igrački razvoj te ga u ljeto 2015. godine za 150 tisuća eura prodaju u belgijski Kortrijk. Kiš je, potom, sjajno igrao i za Cercle Brugge te solidno za bjeloruski Soligorsk, da bi se u siječnju ove godine skrasio u Litvu, što se pokazalo kao puni pogodak. 

Kiš je netom završenog vikenda zabio dva gola u 5:0 pobjedi protiv Panevežysa, a zabijao je u 61. i 68. minuti. 

(foto: Pixsell)


Tagovi

Tomislav Kiš

Ostale Vijesti