Jabuke i stabla: Legendarni otac s Ajaxom poharao Europu, a sada je na red došao sin!

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 16.01.17. | 18:44

Veliki dan za obitelj Kluivert!

Christian Maldini, Luka Zahovič, Oan Djorkaeff, Ianis Hagi, Rivaldinho, Enzo Zidane, Giovanni Simeone, Daley Blind… Zajedničko im je svima jedno – svi su redom sinovi slavnih nogometaša koji velikim koracima grabe ka karijeri u sportu u kojem su njihovi očevi stekli ime. Familijarni biznis, što se kaže.

Najnovije ime koje se pridružilo ovim, najpoznatijim mladim igračima slavne pozadine je i Justin Kluivert. Pogađate, Justin je ponos svog oca Patricka, proslavljenog nizozemskog reprezentativca i legende nekolicine velikih klubova.

Justin je rođen 5. svibnja 1999., gotovo godinu dana nakon što je njegov otac u dresu Nizozemske izgubio utakmicu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, te je jučer po prvi puta zaigrao za klub u kojem se njegov otac etablirao kao dio one famozne zlatne Ajaxove generacije devedesetih.

Kluivert Jr. je u utakmicu protiv PEC Zwollea ušao u 39. minuti umjesto ozlijeđenog Amina Younesa, a nije sudjelovao ni u jednom od tri pogotka putem kojih je Ajax slavio sa 3:1.

Njegov slavni otac se pohvalio tim velikim trenutkom i na svojim profilima po društvenim mrežama, a tko zna, ako Justin nastavi s dobrim razvojem nije nemoguća ni situacija u kojoj će otac – trenutačno sportski direktor Paris Saint-Germainea – biti poslan na pregovore s Ajaxom oko angažamana – vlastitog sina.


Tagovi

Patrick KluivertJustin Kluivert

Ostale Vijesti