Rekordna ponuda i službeno zaprimljena, realizacija transfera puka formalnosti

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.06.19. | 09:14

Slatke brige za Simeonea...

Nakon što su iz kluba ranije ovog ljeta potvrdili kako njihov najbolji napadač i centralna figura kluba Antoine Griezmann definitivno napušta, njegovo mjesto neće biti dugo prazno pa su se iz Atletica odlučili poslovati po starom – dobrom modelu za njih, a on glasi prodaj odlično – kupi još boljeg.

Atletico je klub koji desetak i više godina unazad nije imao nikakvih problema sa napadačima.

Još od sezone 2005./2006. u napadu su se nadopunjavala, odnosno izmjenjivala samo najveći svjetski napadači. Još prije te sezone udarna igla bio je fantastični Fernando „El Nino“ Torres, a u sezoni 05./06. društvo u napadu činio mu je jedan od najboljih srpskih (ako ne i najbolji) napadača u ovom mileniju, Mateja Kežman.

Već u sljedećoj sezoni Kežmana više nije bilo (transfer u Fenerbahče za 7 milijuna eura), ali zato je odmah sljedeće godine stigao Sergio Aguero, kojeg je Atletico tada platio astronomskih 21,7 milijuna eura, a cifra je djelovala još i veće kada uzmemo u obzir da je Kun došao direktno iz argentinske lige, točnije Independientea.

El Nino je Vincente Calderon napustio 4.srpnja 2007. kada za 38 milijuna eura odlazi u Liverpool. Nakon njega stigao je Diego Forlan, a Južno američka veza u napadu Atletica djelovala je odlično, i tako sve do sezone 11./12. kada Kun odlazi iz Španjolske u Manchester City za 45 milijuna eura.

Joao Felix novi je prodigy svjetskog nogometa. Ovaj mladić u sebi ima spoj profinjene tehnike i nevjerojatne brzine, naročito one okomite s kojima prolazi kroz suparničke obrambene linije. Odličan je igrač međuprostora, a najbolje se snalazi u situacijama kada leđima okrenut golu prima loptu, nakon čega radi nepredvidiv potez kojim se okreće u jednu stranu čime, u velikoj većini slučajeva, braniče koji su zaduženi da ga čuvaju, učini smiješnima.

Kada je riječ o transferu treba reći kako su iz Benfice potvrdili da su zaprimili ponudu, a ne i da su je prihvatili, iako za odbijanje ovakve sume šanse su praktički jednake nuli.

Prošle godine Felix je u Portugalu upisao 15 pogodaka i devet asistencija, što su i više nego odlične brojke.

„Gledajući u prošlost, Atletico je oduvijek kupovao mlade igrače s ciljem da ih kasnije razvije. Pogledajte što se dogodilo sa Janom Oblakom, Joseom Gimenezom, Lucasom Hernandezom ili Antoineom Griezmannom“, rekao je Diego Simeone pa nadodao:

„Mi želimo mladog igrača koji može prihvatiti i apsorbirati naše ideje. Naše tehničko osoblje već sada radi na situacijama kako olakšati razvoj mladih igrača.“

U svakom slučaju transfer ovog mladog Portugalca u Atletico smatra se pukom formalnosti, a njegova uloga biti će jedna od nositelja igre. Simeone će tako dobiti novu igračinu u svojim redovima, a kada pogledamo u prošlost nekako sumnjamo da su crveno-bijeli baš ovog puta pogriješili sa kupovinom.

(foto:Reuters)


Tagovi

La LigaBenficaRadamel FalcaoDiego SimeoneAtletico MadridJoao FelixDiego ForlanSergio Aguero

Ostale Vijesti