Rođeni Zadranin koji je igrao za Inter i Torino potpisao za klub iz Serie B

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 02.09.20. | 17:15

Dogovorio je trogodišnju suradnju s novim klubom.

Butić je sa samo 17 godina napustio svoj matični klub Zadar i, usprkos interesu praktički svih hrvatskih klubova, odlučio karijeru nastaviti u mlađim kategorijama talijanskog velikana Intera.

U Milanu se zadržao naredne dvije godine nakon čega seli u Torino gdje je igrao za Primaveru. A igrao je jako dobro, jer u 42 odigrane utakmice postigao je 30 pogodaka, zbog čega su za njega zagrizli neki trećeligaši koji su smatrali da bi za njegov igrački napredak bilo bolje da igra seniorski nogomet.

Igrao je tako za Ternanu, Arezzo i Cesenum sve kao posuđeni igrač Torina, a nakon što u je ovog ljeta istekao ugovor, talentirani napadač postao je slobodan igrač.

Sada ga je u svoje redove doveo ambiciozni drugoligaš Pordenone koji bi u narednih nekoliko sezona mogao napasti jedno od mjesta koje će ih odvesti u elitni rang talijanskog nogometa.

Prošlu sezonu Pordenone je završio na četvrtom mjestu Serie B, ali su u doigravanju za ulazak u Serie A u polufinalu ispali od Frosinone s ukupnih 2:1 iako su u prvoj utakmici, na gostovanju, upisali minimalnu pobjedu.

Dodajemo za kraj kako je 22-godišnji napadač sa svojim novim klubom potpisao trogodišnju suradnju, a prema Transfermarktu njegova tržišna vrijednost iznosi 300 tisuća eura.

(foto: Screnshoot)

 


Tagovi

Karlo ButićtransferiSerie BLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti