Alžir u dramatičnoj utakmici izborio polufinale

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 11.07.19. | 21:01

Šokantna utakmica okončana lutrijom jedanaesteraca.

Alžir je nakon lutrije jedanaesteraca izbacio Obalu Bjelokosti i izborio polufinale Afričkog kupa nacija. Nakon 120 minuta rezultat je bio 1:1.

Alžir je došao u vodstvo u 20. minuti preko Feghoulija. Do kraja poluvremena Bjelokošćani su pokušavali poravnati rezultat, no bez uspjeha i na odmor se otišlo minimalnim vodstvom Alžira.

Drugo poluvrijeme počelo je novim šokom za Obalu Bjelokosti. Naime, tek što se krenulo s centar Gbohouo je napravio prekršaj, kojeg je sudac uz upotrebu VAR-a okarakterizirao kao jedanaesterac. Međutim, Bounedjah je pogodio okvir gola i tako bjelokošca ne ostavio u igri. U 62. minuti Obala bjelokosti dolazi do izjednačenja, preko Kodjia, koji je iskoristio sjajan pas i preciznim udarcem savladao golmana Alžira. Do kraja regularnog dijela smo vidjeli još tri prilike Alžira, no rezultat se nije mijenjao i utakmica je otišla u produžetke.

U produžetcima je Alžir opet bio bolji protivnik, međutim rezultat se nije mijenjao te je polufinalista odlučivala lutrija jedanaesteraca.

Wilfred Bony je promašio treću seriju pa je odlučujući jedanaesterac izvodio Belaili, no on je pogodio vratnicu i vratio Obalu bjelokosti u igru. Međutim, odmah slijedeći jedanaesterac promašio je kapetan Bjelokošćana i tako odveo Alžir u polufinale.

Alžir će se za finale boriti s Nigerijom, koja je jučer izbacila Južnu Afriku rezultatom 2:1.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Wilfried BonySofiane Feghouli

Ostale Vijesti