Dinamo zabio dva neregularna gola, Naš Hajduk odgovorio na transparent Boysa (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.05.19. | 21:43

Greške koje bi Hajduka mogle koštati europske sezone.

U nedjelju, u sklopu posljednjeg kola HT Prve HNL, odigran je derbi između Dinama i Hajduka u kojem su domaćini slavili sa 3:1. Povodom utakmice u emisiji Stadion je gostovao stručni sukomentator Marko Lozo i bivši sudački as domaćin livada, Marijo Strahonja.

Po Strahonji, drugi i treći gol Dinama su sporni, a da je završilo 1:1, Hajduk bi završio na trećem mjestu te bi kvalifikacije za Europsku ligu počeo od drugo pretkola.

Kod drugog gola je Gavranović bio u očiglednom zaleđu s obzirom da je nogom, odnosno dijelom tijela kojim može zabiti gol, bio najbliži Hajdukovom golu.

„Gavranović je bio ovdje u zaleđu. Kada imate linije u terenu i pomoćni sudac je trebao bolje reagirati, očekujem od sudaca u ovakvim utakmicama kada imaju linije na terenu da ih i koriste. U derbijima moramo očekivati i imati odlične suce“, izjavio je sudački ekspert.

„Igrač Hajduka ne vidi pomoćnog suca i nema spoznaje da se Gavranović nalazi u zaleđu koji se sa svojim kretnjama aktivira i utječe na obrambenog igrača i samim time ga stavlja u nekomfornu zonu da bolje reagira prema Ademiju. Tu je sasvim jasno da se radi o zaleđu. Ako imate ovakvu situaciju u kojoj pomoćni sudac nije siguran je li igrač dirao loptu, on ne smije svirati zaleđe, već treba napraviti komunikaciju s glavnim sucem je li dirao ili nije. I onda će shvatiti je li bilo zaleđe. Sudac je nakon nekoliko trenutaka dogovora odlučio priznati gol i pogriješio je“, rekao je Strahonja.

Na utakmici su navijači Dinama, Bad Blue Boysi, dignuli transparent na kojem su kroz stihove popularnog splitskog glazbenika Vojka V, provocirali Splićane.

> Bad Blue Boysi poslali brutalnu poruku Torcidi i Hajduku

"15 godina ista priča. Kako to? Možda je Mamić? Možda su suci? Možda Naš Hajduk? Jel moguće da netko vas sabotira?", poručili su BBB-i, a danas su nakon Strahonjinih riječi preko službenog profila na Instagramu odgovorili iz Našeg Hajduka.

Navijačka prepucavanja, vidimo, nastavljaju se i po završetku sezone.

(Foto: screenshot)


Tagovi

Mario GavranovićMarijo StrahonjaNaš HajdukZaleđeHajdukDinamo ZagrebDerbi

Ostale Vijesti