Sin talijanske legende preokretom srušio Španjolce u derbiju Eura za mlade

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.06.19. | 23:02

Odlična utakmica u Bologni.

Na stadionu Renata Dall'Ara u Bologni, reprezentacija Italije ostvarila je prvu pobjedu, rezultatom 3-1, na Europskom prvenstvu u uzrastu do 21 godine. Na samom otvaranju Eura dočekao ih je najteži suparnik, doprvak otprije dvije godine, selekcija Španjolske.

Upravo je službeno proglašeni najbolji igrač tog turnira u poljskoj otprije dvije godine zabio za rano vodstvo Furije. I to kako zabio… Primio je loptu Dani Ceballos na udaljenosti od dvadesetak metara od gola, laganim potezom namijestio si je na desnu nogu i topom raspalio prema golu te rasparao mrežu Alexa Mereta.

Mladi Azzurri su se trgnuli nakon primljenog zgoditka, krenuli su više napadati poglavito preko Moisea Keana, ali izjednačenje je sjajnim prodorom donio drugi igrač koji mnogo obećava. Riječ je o sinu talijanske legende Enrica Chiese, Federicu, koji je probio po lijevoj strani, ostavio svog čuvara da 'guta prašinu', a potom varkom usmjerava vratara Simona na izlijetanje na peterac, a napadač Fiorentine upućuje loptu u nebranjenu mrežu.

Na odmor se otišlo s izjednačenim rezultatom, a potom ista osovina iz prvog dijela, donosi preokret domaćinima. Pri prvom golu, napadaču Viola asistirao je Nicolo Barella, a ovog pita je veznjak Cagliarija sam odradio većinu posla, prošavši po desnoj strani, odakle je u sredini pronašao Chiesu koji nije imao težak zadatak zakucati loptu u mrežu s pet metara.

Konačnih 3-1 postavio je Romin Lorenzo Pellegrini iz jedanaesterca u 82. minuti.

Igrač zagrebačkog Dinama, Dani Olmo, nije ulazio u igru s klupe za pričuve poražene momčadi.

 

Ranije danas, Poljaci su u istoj skupini pobijedili Belgiju rezultatom 3-2. Golove za Poljake postigli su Zurkowski (26'), koji je ubilježio i asistenciju te Bielik (52') i Szymanski (79') uz dva asista Jagiella.

Za poražene po gol su upisali Leya (16') i Cools (84').

(Foto: screenshot)


Tagovi

Europsko prvenstvo u nogometu U21Dodi LukebakioDani CeballosNicolo BarellaFederico Chiesa

Ostale Vijesti