Les Miserables: Deschamps na SP ne vodi momčad od gotovo 400 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.03.18. | 18:08

Zvijezda do zvijezde, ali imaju francusku putovnicu i jednostavno su prekobrojni...

Mladi golman Alban Lafont iz Touolusea ima tek 19 godina i vjerojatno će ovo ljeto potpisati za Arsenal, ali ispred njega trenutačno su spomenuti rezervisti Areola i Mandanda te neprikosnovena jedinica Tricolora Hugo Lloris. Sjajni čuvar mreže predstavlja budućnost francuskog nogometa, ali već sad dovoljno je dobar za nastup na Mundijalu, no zbog prevelike koncentracije kvalitete na toj poziciji morat će još malo pričekati svoju priliku.

Slično je i s braničima Laywinom Kurzawom i Aymericom Laporteom, koji su već provjerena imena, ali ispred njih je nekoliko još većih poput Varanea, Koscielnyja, Umititija, Dignea i Sidibea... Iz istog razloga na mjesto među 23 igrača ne može računati ni Cityjev Benjamin Mendy, te mladi stoper Touloussa Issa Diop, kojeg žele Arsenal, Barcelona i Tottenham.

U veznom redu primat drže Paul PogbaN'Golo Kante i kapetan Blaise Matuidi, pa će bez mjesta na SP-u vjerojatno ostati sjajni Chelseajev Tiemue Bakayoko te Moussa Sissoko iz Tottenhama.

Napadačke opcije tek su pretrpane pa osigurano mjesto nema, primjerice, sjajni Lyonov Nabil Fekir, kojeg žele mnogi premierligaški giganti, no ne i Deschamps. Bez vize za Rusiju mogli bi ostati i Dimi Payet, Alex Lacazette te vrlo vjerojatno i Karim Benzema, koji zbog svađe s izbornikom nije u nacionalnoj momčadi već tri godine.

Ova jedanaestorica ukupno vrijede 389 milijuna eura kao nogometaši, ali moglo bi im se lako dogoditi da Svjetsko prvenstvo odgledaju kao i mi smrtnici...

Najboljih 11 Francuza koji bi mogli ostati bez Mundijala:

Alban Lafont (Toulouse) – 18 milijuna eura

Layvin Kurzawa (PSG) – 22 milijuna eura

Aymeric Laporte (Man. City) – 50 milijuna eura

Issa Diop (Toulouse) – 22 milijuna eura

Benjamin Mendy (Man. City) – 40 milijuna eura

Timue Bakayoko (Chelsea) – 40 milijuna eura

Mousa Sissoko (Tottenham) – 20 milijuna eura

Dmitri Payet (Marseille) – 22 milijuna eura

Nabil Fekir (Lyon) – 50 milijuna eura

Alex Lacazette (Arsenal) – 55 milijuna eura

Karim Benzema (Real Madrid) – 50 milijuna eura

(foto: Action Images)

 


Tagovi

međunarodni nogometSvjetsko prvenstvo u nogometuFrancuska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti