Vratio se HNL: Rijeka prokockala bodove u samoj završnici

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.01.19. | 18:54

Dinamična utakmica završila pravednom podjelom bodova

U prvom susretu HNL-a, nakon zimske stanke,  zaostali susret 18. kola odigrali su Slaven Belupo i Rijeka te podijelili bodove odigravši 1:1. Rijeka je povela početkom drugog poluvremena pogotkom Acostyja, ali pet minuta prije kraja je gužvu u njihovom kaznenom prostoru dobro iskoristio Stipe Bačelić-Grgić za konačnih 1:1.

Utakmica je počela s dosta pogrešnih dodavanja i nijedna momčad nije uspjela nametnuti inicijativu. Grubi prekršaj Roberta Punčeca već u desetoj minuti sankcioniran je žutim kartonom.

Prvi opasniji udarac uputio je Marko Karamarko iz velike udaljenosti, ali nije iznenadio dobro postavljenog Simona Slugu. Rijeka je zaprijetila nakon udarca iz kuta u 22. minuti, ali atraktivni potez Acostyja nije našao put do mreže domaćina. Samo šest minuta kasnije, već spomenuti Karamarko kao da se nije nadao tako kvalitetnom dodavanju i malo iskosa oči u oči sa Slugom napucava loptu visoko iznad gola.

Pred sam kraj prvog poluvremena, odličnu akciju odigrali su Čanadžija i Acosty, ali je vratar domaćina na vrijeme izašao te odbio loptu za novi udarac iz kuta. Međutim, to nije sve, Petar Mamić uputio je izvrstan slobodan udarac koji je vratar krajnjim naporom uspio obraniti, a Rijeka je nastavila napadačku kanonadu u  zadnjim minutama prvog poluvremena, ali bez konkretnog uspjeha.

Odmah na početku drugog poluvremena, centaršut dolazi na glavu Čolaka koji sjajno spušta loptu Acostyju koji poentira s vrha peterca za vodstvo Rijeke 0:1.

Stipe Bačelić-Grgrić pronašao je Miloša Vidovića najvišeg u skoku, a vratar Sluga instiktivno brani i skreće loptu u gredu u 56. minuti. Slaven Belupo sve je češće prijetio iz prekida, dok Rijeka s druge strane nije uspjevala povećati vodstvo i prelomiti utakmicu. U 79. minuti požutio je Antonio Čolak.

Samo tri minute kasnije, tek što je ušao u igru Tibor Halilović promašuje prazan gol i utakmica će i dalje biti neizvjesna. Obje momčadi su se otvorile i brzu akciju domaćina prekinuo je Punčec za novi udarac iz kuta ispred natrčalog Krstanovića.

I pet minuta prije kraja, izjednačenje za upornog domaćina. Stipe Bačelić-Grgić bio je najprisebniji nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju, a nemoćni Sluga je loptu samo ispratio pogledom za konačnih 1:1.

Na kraju je došlo do zaslužene podjele bodova, a Rijeka je ovim bodom sustigla Osijek na drugom mjestu i ostala na čak 11 bodova zaostatka iza Dinama. Slaven Belupo je sedmi sa sedamnaest bodova.

(foto: Pixsell)

 


Ostale Vijesti