NAJAVA DANA: Predah od europskih kupova

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 26.07.19. | 07:45

Evo kojih smo deset parova izdvojili iz ponude.

10:00 19/SPARTA PRAG – 19/DINAMO

CEE turnir u Češkoj U-19 podmladaka osam klubova, među kojima je naš Dinamo. Danas igra protiv domaće Sparte, a uz ova dva kluba, tu su još Altinordu, Bešiktaš, Burnley, Palmeiras (koji je branitelj naslova), Šahtjor Donjeck i Slavija Prag. Dvije su grupe, Dinamo je u grupi sa Spartom, Bešiktašom i Šahtjorom.

11:30 THIEM – RUBLEV

Jedan od najistaknutijih predstavnika mlađe generacije i bivši pobjednik Umaga, Dominic Thiem, dočekuje u četvrtfinalu zemljanog turnira u Hamburgu igrača koji je još uvijek u kategoriji nada svjetskog tenisa, Andreja Rubljeva. Do sada su dva puta igrali međusobno, 2017. u Beču i 2018. na Mastersu u Monte Carlu, a oba puta je Austrijanac bio uspješniji. I u ovom meču je teški favorit s obzirom da je trenutno četveroplasirani na ATP-u, odmah iza Svetog Trojstva tenisa. Tu činjenicu ne može promijeniti ni podatak da je šokiran odmah na startu Wimbledona porazom od Sama Querreya. Uostalom, u Roland Garrosu je igrao finale, a ovdje je u pitanju turnir na zemlji.

11:30 SAD – ŠPANJOLSKA

Finale ženskog vaterpolskog svjetskog prvenstva. Nije da nešto pratimo ženski vaterpolo (ne pratimo ga uopće), ali treba naznačiti jer je ipak utakmica velike važnosti unutar ovog sporta obiteljskog karaktera. Treba odati priznanje španjolskom vaterpolu koji ima reprezentaciju u oba finala.

20:00 INTER – ISTRA

Derbi začelja prošlogodišnje sezone. Inter je najavio da bi ove sezone mogao igrati važniju ulogu u HNL-u, nakon što su se prošle spasili ispadanja kao prvi iznad crte. U pripremama su upisali respektabilan remi protiv Ahmat Groznyja, a doveli su i robusnog kamerunskog napadača Kouema. U prvom kolu prvenstva su također ubilježili zadovoljavajući rezultat, odnosno podijelili bodove sa hitom prošlogodišnjeg prvenstva Goricom. Istra se pak spasila ispadanja u dodatnim kvalifikacijama protiv Šibenika, a mladi trener Prelec

19:00 DINAMO MOSKVA – URAL

Od 19:00 sati na rasporedu je treće kolo ruskog prvenstva između Dinama i Urala. Dinamo u prva dva kola ima neriješeno protiv arsenala 1:1 i poraz od rubina od 1:0. Ural je krenuo furiozno u novu sezonu te su ostvarili dvije pobjede, protiv Ufe i Akhmata. Domaćin je prošlu sezonu odigrao katastrofalno te su na kraju završili prvi iznad crte ostanka, dok su gosti završili na 10 mjestu. Međusobno su lani odigrali dvije utakmice, dinamo je na svom terenu bio uvjerljiv s 4:0, dok je u gostima izvukao bod.

20:00 WIL – GRASSHOPPERS

Wil od 20:00 sati ugošćuje Grasshoppers u sklopu drugog kola švicarske Challenge lige. Popularni Skakavci su po prvi put u svojoj povijesti ispali iz prve lige i ove sezone imaju plan ekspresno se vratiti među elitu. U prvom kolu su svladali Lausanneu s 2:1 te danas žele nastaviti niz protiv čvrstog Wila. Domaćin je standardni drugoligaš, koji je prošlu sezonu završio na petom mjestu. U prvom kolu nove sezone su svladali Chiasso s 1:0. Očekuje nas čvrst dvoboj u kojem bi najveći švicarski klub trebao uzeti sva tri boda.

20:30 STUTTGART – HANNOVER

Od 20:30 sati na rasporedu je prvo kolo druge njemačke Bundeslige između Stuttgarta i Hannovera. Dvoboj dvije momčadi na koji smo navikli, ali u elitnom razredu njemačkog nogometa. No, vremena se mijenjaju pa tako i ova dva kluba zajedno ispadnu iz prve lige pa dobiju čast otvoriti drugu ligu. U međusobnim dvobojima prošle sezone, domaćini su izlazili kao pobjednici pa ćemo sa zanimanjem ispratiti da li će se niz nastaviti.

20:30 GENK – KOTRIJK

Od 20:30 sati na rasporedu je prvo kolo belgijskog prvenstva između Genka i Kotrijka. Aktualni prvak sezonu je otvorio s trijumfom u Superkupu te pokazao da je i ove sezone glavni kandidat za titulu. Gosti su prošle sezone završili na osmom mjestu te su igrali kvalifikacije za Europu, no nisu izborili izlazak. No, jedna su od rijetkih momčadi, koja se može pohvaliti da ih prvaci nisu svladali. To je dokaz da ne leže najbolje Genku i da nas očekuje sjajan dvoboj.

20:45 RAPID BEČ – SALZBURG

Od 20:45 sati na rasporedu je prvo kolo austrijske Bundeslige između Rapida i Salzburga. Najveći derbi austrijskog nogometa posljednjih godina, iako je domaćin prošlu sezonu totalno zakazao te završio na osmom mjestu i igrao u ligi za ostanak. Međusobno su prošle sezone igrali tri puta, dva u prvenstvu i jednom u finalu kupa i svaki put je domaći teren odlučio pobjednika. Rapid će se zasigurno ove sezone pokušati vratiti u vrh, gdje i pripada, a u prvom kolu ima najbolji test da protiv aktualnog prvaka pokaže svoju snagu.

01:30 REAL MADRID – ATLETICO MADRID

Madridski derbi u sklopu ICC-a. Oba kluba imali su buran prijelazno rok. U Realu još frcaju iskre povodom sukoba Zinedinea Zidanea i Garetha Balea, a možebitno je prvospomenutom ovaj putujući cirkus prisjeo poradi teške ozljede Marca Asensija, za kojeg je imao velike planove. Mladi Španjolac će propustiti cijelu sezonu. Atletico, s druge strane, je usred višetjednog natezanja s Barcelonom oko legislativnih nepravilnosti vezanih uz transfer Griezmanna u Barcelonu. Što se nas tiče, mi od ove utakmice samo očekujemo dobar nogomet.

(foto: Reuters)


Tagovi

najava dana

Ostale Vijesti