Evo zašto su Celticsi ispali iz utrke za Davisa

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.06.19. | 08:23

Što slijedi za najtrofejniju NBA franšizu u ljetnom prijelaznom roku?

Kompletna NBA sezona na koju je spušten zastor prošlog tjedna pobjedom Toronto Raptorsa u finalu nad Golden State Warriorsima sa 4:2, također je učahurila sezonu lova na vjerojatno najboljeg big mana lige, Anthonyja Davisa. Pogotovo od trenutka kad je javno dao do znanja da želi otići iz matičnih New Orleans Pelicansa bez obzira što mu je ostala još samo jedna godina ugovora.

Jedni od favorita za dovođenje prvog picka drafta 2012. bili su i Boston Celticsi. U TD Gardenu stanuje mlad, veoma perspektivan roster, sa nekoliko igrača koji vape za prostorom, odnosno minutama kako bi se razvili i ispunili svoj puni potencijal. Imajući to u vidu, jasno je da Danny Ainge raspolaže sa materijalom za trženje.

Stvari tijekom sezone nisu funkcionirale sa Kyriem Irvingom kao prvom violinom, i to na mnogim poljima, na terenu i van njega. Kako je postajalo jasnije da bi se Irving i Celticsi htjeli riješiti jedni drugih, Davis je postajao sve izraženija želja.

No u skupini mladih prospekata Bostona postoji jedan igrač na kojeg Ainge stavlja veto kad su u pitanju razmjene. Radi se o Jaysonu Tatumu, igraču koji ima potencijal da postane dugogodišnji All-star i superzvijezda. Nameće se zaključak da su upravo njega Pelicansi htjeli u paketu kojeg bi dobili za Davisa, no kako Celticsi za to nisu htjeli ni čuti, eventualni pregovori su zapravo završili prije nego su i počeli.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">The Boston Celtics refused to make Jayson Tatum available in trade talks with New Orleans, league sources say, putting the Lakers in prime position to strike the deal that teams Anthony Davis with LeBron James</p>&mdash; Marc Stein (@TheSteinLine) <a href="https://twitter.com/TheSteinLine/status/1140028046415675392?ref_src=twsrc%5Etfw">June 15, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

Lakersi nisu imali tih problema pa su iskrcali „kamion“ mladih igrača, od kojih se nekima još ni imena ne znaju, odnosno razmijenjeni su u obliku izbora drafta. Što zapravo ne čudi s obzirom da su u Staples Centru u „win-now“ modu uzevši u obzir da smo u godini krajem koje će Lebron James napuniti 35.

Ostaje da vidimo hoće li se Tatum i Davis međusobno susretati u reketima u eventualnim finalima narednih sezona.

(foto: Reuters)


Tagovi

Anthony DavisBoston CelticsNew Orleans PelicansLos Angeles LakersNBA tradeoviJayson Tatum

Ostale Vijesti