vijest

0

Atletico trlja ruke: Zaradit će 180 milijuna bez prodaje ijednog igrača

20.07.2019 09:00 | Germanijak

Bit će novca za pojačanja.

Veličina slova A A A

Kako vam zvuči vijest da zaradite 180 milijuna eura, a pritom ne prodate nijednog igrača? U takvoj se situaciji nalazi madridski Atletico, a razlog je njihov bivši stadion Vicente Calderon. 

Igrači Diega Simeonea domaće utakmice na novom Wanda Metropolitanu igraju od rujna 2019. godine, a legendarni Vicente Calderon od tada je zatvoren te će do kraja ove godine biti srušen. Izgrađen je 1959. i bio je mjesto jedne od najžešćih atmosfera u španjolskoj Primeri. No, uzeo ga je zub vremena, stoga je Atletico preselio na novi stadion čije je uređenje koštalo 240 milijuna eura. 

Ipak, sada im slijedi ubiranje posljednjih plodova bivšeg im stadiona. Dvije parcele zemljišta na kojem se još uvijek nalazi stadion već su prodane za 100 milijuna eura, a preostaje prodaja posljednje i ujedno najveće. Njena površina je 28,481 kvadratni metar od ukupno 63,076 koliko zauzima cijelo područje stadiona. Od tog dijela očekuje se utržak vrijedan 80 milijuna, čime bi se konačna zarada popela na vrtoglavih 180 milijuna europskih novčanica. 

(foto: Reuters)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka