Sjajan vikend hrvatskih nogometaša - Kalinić i Perišić dominirali, odlični i Santini, Vrsaljko te Lovren

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.01.17. | 12:16

I ovaj nogometni vikend su obilježili hrvatski nogometaši.

Lijepo je bilo pratiti hrvatske nogometaše u pet najjačih europskih liga ovog vikenda. Nekoliko njih su bili junaci svojih momčadi pa su se svjetski mediji opet raspisali o njihovom učinku.

Najviše su pažnje dobili Ivan Perišić i Nikola Kalinić. Perišić je još jednom spasio Inter, njegov pogodak je srušio Chievo te je, s razlogom, proglašen igračem utakmice na nogometnom portalu WhoScored koji ga je ocijenio s visokih 9,1. Titulu igrača utakmice ponio je i Nikola Kalinić koji je postigao gol u Fiorentinom rušenju Juventusa. Ocijenjen je s 8,1, a dobrih 7,6 je dobio i Milan Badelj koji je na utakmici upisao asistenciju. Mario Mandžukić (6,1) i Marko Pjaca (6,5) su bili premalo na terenu da bi ostvarili konkretniji učinak.

Od ostalih hrvatskih igrača u Serie A, nastupili su još Ivan Strinić (ocjena 6,7), Stipe Perica (6,2), Josip Posavec (5,8) i Dario Župarić (5,7).

Dejan Lovren bio je jedan od najboljih igrača Liverpoola u super derbiju engleskog prvenstva protiv Manchester Uniteda. Hrvatski reprezentativac je u nekim medijima i dobio titulu najboljeg igrača Liverpoola, ali WhoScored ga je ocijenio sa 7,4, nešto slabije od Emre Cana (8,1) i Jamesa Milnera (7,5).

Blizu titule igrača utakmice bio je i Šime Vrsaljko (7,4) od kojeg je, na utakmici Atletico – Betis, bio bolji samo Miguel Angel Moya. Luka Modrić je dobio skromnih 6,8 za svoju izvedbu protiv Seville, a Mateo Kovačić (6,1) je na toj utakmici igrao posljednjih 15 minuta. Završnicu utakmice protiv Las Palmasa igrao je Ivan Rakitić (6,1), a Marko Livaja (5,7) želi, kao i ostali suigrači, sigurno brzo zaboraviti ovu utakmicu.

Ivan Santini je postigao dva gola u pobjedi Caena nad Lyonom, ali to mu nije bilo dovoljno za titulu igrača utakmice. No, dobio je lijepu ocjenu 7,3, a solidno je ocijenjen i Danijel Subašić (6,9) za izvedbu protiv Marseillea. Nastupio je i treći Hrvat u Ligue 1 – Mateo Pavlović je za Angers ušao u 61. minuti utakmice protiv Bordeauxa te dobio ocjenu 6,3.

Što se tiče Bundeslige, od hrvatskih igrača su nastupili samo Ante Rebić i Andrej Kramarić. Rebić (6,6) je igrao prvih 67 minuta sraza s Mainzom, a Kramarić (6,1) posljednje 23 minute utakmice protiv Werdera.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivan SantiniNikola KalinićDejan LovrenŠime VrsaljkoIvan Perišić

Ostale Vijesti