vijest

0

Lepo ime Riquelme, bog ga živio: 11 igrača s U20 prvenstva dobilo ime po legendi

09.01.2020 16:07 | Germanijak

Tate su voljeli Romana...

Veličina slova A A A

Jedan od najvećih igrača Boca Juniorsa, jedan od najvećih argentinskih nogometaša uopće, Juan Roman Riquelme osvojio je čak 15 trofeja s jednim od najvećih argentinskih klubova, a nekoliko njih preko grbače brazilskih velikana Palmeirasa i Gremija. Čini se kako su njegove sjajne partije protiv brazilskih klubova prošle itekako zamijećeno u najnogometnijoj zemlji na svijetu tih godina, a posljedice njegovih sjajnih partija osjećaju se i danas.

Čini se kako su se mnogi Brazilci u to doba divili Romanu jer su svojoj djeci odlučili nadijenuti njegovo ime, a ti klinci danas pokušavaju i sami postati ono što je njihov veliki imenjak nekoć bio – nogometni profesionalci. Naime, čak 11 igrača koji igraju na prvenstvu Sao Paola do 20 godina, imaju u svom imenu varijaciju Riquelmeovog prezimena.

Svi ovi nogometaši rođeni su između 2000. i 2005. godine, danas dakle imaju između 15 i 20 godine i traže svoje mjesto pod nogometnim suncem s imenom „Riquelme“ na leđima. Njihovim roditeljima nije nedostajalo kreativnosti pri preimenovanju pa su mnogima dali brazilske inačice tog slavnog imena.

Riquelmo (Cruzeiro), Riquelmy (Cruzeiro), Riquelme (Fortaleza), Rikelmi (Juventus-SP), Riquelmy (Sao Caetano), Rikelme (Suzano), Riquelme (Vasco), Riquelme (Atlético-GO), Aimar Riquelme (Train- AP), Adrian Riquelme from Cruz de Rezende (RB Brasil-SP) i Riquelme Gomes Ramalho (Nova Iguaçu-RJ). Bilo to s „Y“ ili „K“ u imenu, svi oni pokušavaju dosegnuti svog imenjaka i ponoviti njegovu karijeru.

Pravi Riquelme danas ima 41 godinu i u igračkoj mirovini je, ali radi kao podpredsjednik Boce.

(foto: Reuters)

najnovije vijesti

najviše komentara

najčitanije vijesti

ili
Zaboravljena lozinka